|
Kto ma ochotę na prawdziwe cappuccino, powinien parzyć świeżą naturalną kawę i dodawać do niej spienione [...] mleko [...].
źródło: NKJP: Magdalena Łuków: Informacje rynkowe, Kuchnia, 1998
|
|
- Przyszłyśmy odprężyć się po ceremonii rozdania świadectw i porozmawiać o planach na wakacje. Takie rzeczy najlepiej omawia się przy filiżance cappuccino - śmieją się dziewczyny.
źródło: NKJP: Jacek Sobczyński: Młodzież opijała świadectwa nad Wartą, Polska Głos Wielkopolski, 2008-06-20
|
|
[...] Włosi jedzą rano zazwyczaj rogalika i piją cappuccino [...].
źródło: NKJP: Kamil Wodecki: Uczniowie z „Ekonomika” we Włoszech, Gazeta Radomszczańska, 2009-02-18
|
|
By zaspokoić wyrafinowane gusta miłośników cappuccino, naukowcy od dawna starają się odkryć tajemnicę produkcji łatwo pieniącego się mleka.
źródło: NKJP: Krzysztof Szymborski: Sygnały, Wiedza i Życie, 2001
|
|
- Heini - powiedziała - nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, że pijesz capuccino w podgrzanej filiżance i z pianką z gorącego mleka. Tego już prawie nie ma w Monachium.
źródło: NKJP: Maria Nurowska: Niemiecki taniec, 2009
|