|
Jadłyśmy zrobioną przeze mnie galaretkę z nóżek z cytryną, bułkę z masłem i sałatkę z kapusty pekińskiej z paprykami i rokforem, piłyśmy herbatę i winiak.
źródło: NKJP: Sonia Raduńska: Białe zeszyty, 2005
|
|
Kawałki kurczaka, garść kapusty pekińskiej, nieco kolorowych warzyw, grzybów mun, przypraw i na patelni rozpoczyna się prawdziwe misterium wschodnich smaków i zapachów.
źródło: NKJP: (izis): Bombosola pełna snów, Nowiny Raciborskie, 2007-06-19
|
|
[...] bardzo dużo solidnych krewetek rozłożonych na wielkim talerzu, polanych różowym sosem, w sosie liczne siekane kapary, do tego trzy ćwiartki cytryny. Całość, może niezbyt fortunnie, ułożona na siekanej kapuście pekińskiej.
źródło: NKJP: Piotr Bikont: Jadłem w..., Gazeta Wyborcza, 1992-07-10
|