część mowy: rzeczownik
rodzaj gramatyczny: m3
Inne uwagi
Zwykle lp
Zob. kwas
CODZIENNE ŻYCIE CZŁOWIEKA Jedzenie i jego przygotowanie przyprawy, smaki
Na początku lekka słodowość, od początku też solidny kwasek.
źródło: Internet: piwnygaraz.pl/kwachy-trzy
Co w tym czuć? Najpierw mleczna słodycz, a po sekundzie ziarnisty kwas. Nie cytrynowy kwasek, nie grejpfrutowy kwasek, po prostu kwasek.
źródło: Internet: posypanacukrem.blogspot.com
Nie jest również wyraźnie kwaśne, ledwo w ogóle czuć kwasek – ot takie muśnięcie.
źródło: Internet: jestemhopheadem.pl
Sposób na zabicie goryczy to wypić jednym tchem i zapić np. TCM z wodą, wtedy czuć kwasek a nie gorycz i pomaga !
źródło: Internet: kfd.pl-
KATEGORIE FIZYCZNE Cechy i właściwości materii zapachy
Bardzo ładny wiśniowy słodki zapach, chociaż czuć odrobinę kwasku, tak w sam raz.
źródło: Internet: perfuforum.pl/
W zapachu wyczuwam ciepły i gładki bursztyn oraz cytrusy: słodycz mandarynki wyostrzoną kwaskiem bergamotki.
źródło: Internet: sn2.eu/kosmetyczny-skarbiec/perfumy-dla-kobiet
Najczęściej odnosi się do kwasku cytrynowego.
Kiedyś dodałem kwasek do wina i wstrzymał mi fermentację
źródło: Internet: forumogrodnicze.info
Przygotowanie dania syrop z kwiatów czarnego bzu. Kwiaty obrać z łodyg, zalać 1 litrem gorącej wody,dodać kwasek i odstawić przyciśnięte na 2 dni.
źródło: Internet: mniammniam.com/
Menu dostępności