-
cukier spożywczy w postaci kryształków
-
CODZIENNE ŻYCIE CZŁOWIEKA
Jedzenie i jego przygotowanie
przyprawy, smaki
-
-
|
Przed ubijaniem do białek dodajemy szczyptę soli, a cukier kryształ dopiero wtedy, gdy piana już nie spada z trzepaczki.
źródło: NKJP: X: Zdrowa ryba i śliwkowy placek, Polska Głos Wielkopolski, 2007-09-08
|
|
Margarynę ucierać z cukrem kryształem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku, następnie ser wymieszać z mąką i budyniem.
źródło: NKJP: Słodki świat siostry Anastazji, Dziennik Polski, 2008-03-15
|
|
Wyjmujemy podpieczony spód kruchego ciasta, ubijamy na sztywną pianę 5 białek z niepełną szklanką cukru kryształu.
źródło: NKJP: Joanna Podgórska: Makaron na główne, kruche na deser, Pinezka.pl, 2006-09
|
-
typ frazy: fraza rzeczownikowa
m3, odmienny:
cukier kryształ Zwykle lp
Data ostatniej modyfikacji: 12.10.2020