liofilizat

  • produkt poddany procesowi liofilizacji
  • CODZIENNE ŻYCIE CZŁOWIEKA

    Jedzenie i jego przygotowanie

    rodzaje pokarmu/potraw i ich cechy


    CZŁOWIEK I TECHNIKA

    Przemysł

    miejsca i czynności związane z przemysłem


    KATEGORIE FIZYCZNE

    Cechy i właściwości materii

    stan skupienia, trwałość materii

  • Produkt zachowuje przy tym wszystkie składniki odżywcze, a co najważniejsze doskonale smakuje. Aby odtworzyć smak świeżego owocu wystarczy rozrobić liofilizat w niedużej ilości zimnej wody lub innego płynu.

    źródło: Internet: guiltfree.pl

    Innymi słowy jest to preparat z bakteriami lub liofilizatem bakterii, który ma przywrócić równowagę w jelicie poprzez ponowne zasiedlenie go korzystnymi dla nas mikroorganizmami lub stworzyć ku temu odpowiednie środowisko.

    źródło: Internet: hewps.pl

    Liofilizaty wyróżnia również niska waga, która najczęściej wynosi 6-10 procent wagi początkowej, a to oznacza, że nie jest dużym obciążeniem podczas wyprawy. W naszej ofercie można znaleźć do wyboru pyszne dania wegetariańskie oraz potrawy z mięsem lub z rybą, które sprzedajemy w porcjach dla jednej lub dwóch osób.

    źródło: Internet: jedzenieturystyczne.pl

  • część mowy: rzeczownik

    rodzaj gramatyczny: m3

    liczba pojedyncza liczba mnoga
    M. liofilizat
    liofilizaty
    D. liofilizatu
    liofilizatów
    C. liofilizatowi
    liofilizatom
    B. liofilizat
    liofilizaty
    N. liofilizatem
    liofilizatami
    Ms. liofilizacie
    liofilizatach
    W. liofilizacie
    liofilizaty
  • fr. lyophilisat

CHRONOLOGIZACJA:
1955, Medycyna Doświadczalna i Mikrobiologia, t. 7, books.google.pl
Data ostatniej modyfikacji: 04.02.2021