liofilizat
-
produkt poddany procesowi liofilizacji
-
CODZIENNE ŻYCIE CZŁOWIEKA
Jedzenie i jego przygotowanie
rodzaje pokarmu/potraw i ich cechy
CZŁOWIEK I TECHNIKA
Przemysł
miejsca i czynności związane z przemysłem
KATEGORIE FIZYCZNE
Cechy i właściwości materii
stan skupienia, trwałość materii -
Produkt zachowuje przy tym wszystkie składniki odżywcze, a co najważniejsze doskonale smakuje. Aby odtworzyć smak świeżego owocu wystarczy rozrobić liofilizat w niedużej ilości zimnej wody lub innego płynu.
źródło: Internet: guiltfree.pl
Innymi słowy jest to preparat z bakteriami lub liofilizatem bakterii, który ma przywrócić równowagę w jelicie poprzez ponowne zasiedlenie go korzystnymi dla nas mikroorganizmami lub stworzyć ku temu odpowiednie środowisko.
źródło: Internet: hewps.pl
Liofilizaty wyróżnia również niska waga, która najczęściej wynosi 6-10 procent wagi początkowej, a to oznacza, że nie jest dużym obciążeniem podczas wyprawy. W naszej ofercie można znaleźć do wyboru pyszne dania wegetariańskie oraz potrawy z mięsem lub z rybą, które sprzedajemy w porcjach dla jednej lub dwóch osób.
źródło: Internet: jedzenieturystyczne.pl
-
część mowy: rzeczownik
rodzaj gramatyczny: m3
liczba pojedyncza liczba mnoga M. liofilizat
liofilizaty
D. liofilizatu
liofilizatów
C. liofilizatowi
liofilizatom
B. liofilizat
liofilizaty
N. liofilizatem
liofilizatami
Ms. liofilizacie
liofilizatach
W. liofilizacie
liofilizaty
-
fr. lyophilisat